Het is gemakkelijk om naar iemand te kijken die succesvol is en tegen jezelf te zeggen dat ze gewoon geluk hebben gehad. Ze werden geboren in een rijke familie, of hebben het bedrijf van hun familie overgenomen… in beide gevallen was het een geluk die hen bracht waar ze waren. Het is gemakkelijk om dat te zeggen omdat het, het meest waarschijnlijke scenario wegvaagt: dat ze hard hebben gewerkt om te komen waar ze zijn.

Succesvolle mensen worden niet van de ene op de andere dag succesvol. Ze bouwen gezonde gewoonten op die groei stimuleren. Ze laten niet toe dat tegenslagen of mislukkingen hen tegenhouden. En bovenal zetten ze door, ook als het even tegenzit.

Dit artikel zal enkele van de beste gewoonten en routines onderzoeken die succesvolle mensen gebruiken bij hun inspanningen. Als het je lukt om zelfs maar een van deze gewoonten op een semi-permanente basis aan te nemen, vergroot je je kansen om te slagen in wat je ook stelt aanzienlijk.

De beste gewoontes en routines om succesvol te worden

1.Blijf georganiseerd

Niets kan succes sneller in de weg staan ​​dan ongeorganiseerd te zijn. Dit betekent niet alleen in jouw fysieke ruimte. Het betekent dat je ook je mentale landschap georganiseerd en goed in kaart moet brengen. Hierbij kan je denken aan: het stellen van doelen, planning, etc.

  • Besteed op zondag wat tijd aan de voorbereiding van je week.
  • Maak ’s ochtends voordat je van huis gaat een to-do-lijst.
  • Zorg voor wat rust momenten in de week, waarbij je even op adem kunt komen

2. Stel doelen

logical thinking

Niemand wordt succesvol door simpelweg te besluiten dat ze iets willen bereiken en dan op een dag wakker te worden en dat ze alles hebben bereikt. Iedereen die succesvol wil worden, zal zijn uiteindelijke doel moeten opsplitsen in hapklare, hanteerbare stukken die ze één voor één kunnen aanpakken.

Het stellen van doelen is een van de kenmerkende gewoontes van elk succesvol individu. Het doel is om beheersbare taken te maken die anders onoverkomelijk zouden lijken. Elk doel dat te groot lijkt, kan meestal worden opgesplitst in kleinere brokken.

3. Geloof in jezelf (of verbind jezelf ertoe dit te doen)

Een van de realiteiten die mensen vaak negeren, is de invloed van persoonlijke overtuigingen. Het is absoluut essentieel dat je in jezelf gelooft als je ergens in wilt slagen. Je zou misschien denken dat dit een beetje zweverig klinkt, maar dat is het niet. Er is een reële reden waarom het zo belangrijk is om in jezelf te geloven.

Als je niet in jezelf gelooft dan saboteer je jezelf onbewust. Wanneer dingen lijken op te bouwen naar succes, zal dit rechtstreeks in strijd zijn met jouw persoonlijke overtuigingen. Omdat je niet zowel de realiteit van je succes kunt vasthouden, en daarnaast de overtuiging dat je niet succesvol kunt zijn: zal dit een negatief effect hebben op jouw succes.

Dit kan de vorm aannemen van het missen van kansen, het vergeten van vergaderingen, het verkeerd communiceren of interpreteren van de woorden van collega’s of werkgevers, of het niet afmaken van bepaalde taken.

In feite zullen de meeste mensen die niet in zichzelf geloven, standaard geloven dat ze succesvol zouden moéten zijn. Omdat ze, door te geloven dat ze iets zouden moeten, of dat ze het verdienen om iets te bereiken, indirect de overtuiging ongedaan maken dat ze er niet in kunnen of niet in staat zijn om erin te slagen.

4. Zorg voor uw gezondheid en welzijn

vitamin d sun

Maar lukt het je financieel succesvol te zijn als je er niet in slaagt om eerst voor jouw eigen gezondheid en welzijn te zorgen? Dit betekent dat je niet alleen voor je lichaam moet zorgen, maar ook voor je geest. De twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en het negeren van het ene heeft altijd invloed op het andere.

Gelukkig zijn de dingen die je moet doen vrij eenvoudig. Eet gezond, beweeg regelmatig en train je hersenen door cognitieve oefeningen zoals Sudoku of kruiswoordpuzzels te doen. Neem regelmatig deel aan sociale contacten, lees non-fictie en wees creatief door het beoefenen van bepaalde hobby’s.

5. Oefen meditatie

Als je geen eigen meditatiebeoefening hebt, dan vind je het misschien moeilijk om je een succesvolle ondernemer of CEO voor te stellen die in kleermakerszit zit en ‘ohm’ zingt. Echter, succesvolle zakenmensen geven de eer aan regelmatige meditatie voor de reden van hun succes.

Meditatie is enorm nuttig in de huidige tijd. Het is een fantastisch hulpmiddel om mensen te helpen stress te overwinnen. Aangezien we te maken hebben met meer stress dan ooit tevoren, kan dit betekenen dat meditatie mogelijk heilzamer is dan ooit tevoren. Meditatie helpt ook om de geest te zuiveren en stelt je in staat meer controle uit te oefenen over je gedachten en emoties. Het zal je vastberadenheid versterken, zodat je gevoelens minder vat op je hebben en het zal de stroom van gedachtes in jouw mind kalmeren.

6. Houd een dagboek bij

reading books

Een dagboek is een van de beste en meest veelzijdige hulpmiddelen van succesvolle mensen. Een dagboek heeft zoveel praktische toepassingen dat je een apart dagboek nodig hebt om ze allemaal bij te houden. Hier zijn een paar manieren waarop succesvolle mensen hun dagboek kunnen gebruiken.

  • Een dagelijks voortgangsrapport bijhouden. Door een dagboek bij te houden, kan je alles vastleggen wat er op een dag gebeurt, zodat je kan leren om dezelfde fouten te vermijden.
  • Observeren en studeren. Met een dagboek kun je je eigen kleinschalige onderzoeken doen en de resultaten opschrijven van nieuwe activiteiten, gewoontes, technieken of zakelijke inspanningen die je aan het uitproberen bent.
  • Verbetering van het herinneren van dromen. Wat als je nooit hoefde te slapen? Helaas is dat niet iets dat we kunnen doen. Maar als je echter een nachtelijk droomdagboek bijhoudt, vergroot je jouw kansen om een ​​lucide dromer te worden. Als je eenmaal lucide dromen hebt, kan je zelfs jouw slaapuren besteden aan de ontwikkeling van jouw bedrijf.

Conclusie

Succes wordt de meeste mensen niet op een presenteerblaadje aangeboden. Het wordt stukje bij beetje opgebouwd door goede gewoonten zoals deze toe te passen en ijverig en toegewijd te blijven. Als je aanvullende ideeën hebt om succesvol te worden, laat het ons dan weten!