Met zoveel opties in de ochtendroutine en eindeloze mogelijkheden om te doen, kan het een hopeloze zoektocht lijken om een ​​effectieve ochtendroutine te vinden die perfect werkt voor jou en je behoeften. De manier waarop je de dag begint, is van cruciaal belang voor hoe de rest van de dag zal verlopen. Hoe je jouw eerste wakkere uren van een dag doorbrengt, kan een toon zetten voor de rest van de dag die volgt.

Omdat het belang van een consistente ochtendroutine ons steeds meer bewijs toont hoe positief het kan zijn, zijn meer mensen nieuwsgierig om er een te vinden die voor hen werkt. We zullen in het bijzonder naar één ochtendroutine kijken; De 5AM club.

Wat is de 5AM club?

In wezen is de 5AM club een indrukwekkend boek dat talloze mensen over de hele wereld heeft geholpen zichzelf te verbeteren in verschillende aspecten van het leven. De auteur van dit boek, Robin Sharma, is een prestatie-expert die meer dan 20 jaar geleden met het concept van de 5AM club op de proppen kwam. Dit concept is in feite een revolutionaire ochtendroutine waarvan is aangetoond dat het de productiviteit, mentale/lichamelijke gezondheid, arbeidsethos, motivatie en nog veel meer verbetert!

Het idee is dat je eerder wakker wordt dan iemand anders in jouw huishouden en de tijd zonder afleiding gebruikt om een ​​voorsprong op de dag te krijgen en je te concentreren op je welzijn. Hier is de routine in een notendop:

Stap 1- Kom uit bed – misschien wel het moeilijkste deel van de hele routine, maar ook de belangrijkste stap.

getting out of bed

Stap 2– Doe 20 minuten intensieve lichaamsbeweging – dit lijkt misschien niet heel goed idee op dit uur, maar ik beloof je, het is niet zo erg als het klinkt, vooral als je eenmaal in beweging bent.

intense exercise

Stap 3- Voltooi 20 minuten meditatie en dagboek – deze momenten van ontspanning na je training zijn als een beloning waar je kunt stoppen, ademen en sommige van je gedachten op papier kunt ordenen.

Stap 4– Eindig met 20 minuten leren/lezen/luisteren – Zet een audioboek op of lees iets dat je echt interesseert.

reading books

TIP- probeer ervoor te zorgen dat jouw keuze iets is dat je hersenen stimuleert.

Hier is de lijst met voordelen die ik van deze routine heb gekregen:

  • Verhoogde energie
  • Langere gevoelsdagen
  • Beter omgaan met stress
  • Meer motivatie vinden
  • Boost in focus
  • Verhoogd welzijn
  • Gestabiliseerde stemming
  • Betere hersenfunctie

Dit zijn een paar van de dingen die me zijn opgevallen sinds ik deze routine doe. Toen ik hier voor het eerst over hoorde, dacht ik dat het veel te moeilijk voor mij was om te doen en dat alleen hardcore, toegewijde zakenmensen dit allemaal konden bereiken voordat hun werkdag begon.

Ik ben nog nooit in mijn leven een ochtendmens geweest totdat mijn vriendinnen en ik besloten om dit eens te proberen, want waarom niet, toch? We zeiden dat we het samen 2 weken zouden proberen om te zien wat er gebeurde… Nu is het de routine waar ik bij zweer en ik zie mezelf niet snel stoppen, vooral als ik de voordelen blijf krijgen!

Zelfs als je geen ochtendmens bent, kan ik je aanraden dit eens te proberen. Als je het gevoel hebt dat 5 uur ‘s ochtends onrealistisch voor je is, dan kun je altijd op een later tijdstip beginnen, zoals 6 of 6.30 uur. Zoals zoveel dingen, kan je het in ieder geval eens proberen. Wie weet ben je in de nabije toekomst een trotse lid van de 5AM club.